Senaste inläggen
1 baguette a 50g
2 skivor skinka, eller 4 tunna skivor
2 msk färskost 16% smaksatt
1/2 (ca 100 g) mango
2 halvor valnötter
sallad, paprika, gurka
2 dl bulgur
2 tsk olja
2 dl skivade vattenkastanjer
2 dl hackade räkor eller crabbsticks
1 röd paprika hackad
lök, finhackad
2 ägg
2 tsk fisksås
2 tsk socker
2 tsk pressad lime
Tillaga bulgur enl förp.
Hetta upp en wok, tillsätt oljan. Knäck i äggen och rör kraftigt. Ska bli somen trådig äggröra. Tillsätt grynen ocj grönsakerna och stek ytterligare 30 sekunder. Smaksätt med fisksås, socker, lime och peppar. Vänd till sist ner skaldjuren
250 g rökt skinka
140 g spagetti
gul lök
1 msk hackad vitlök
200 g frysta ärter
2 tsk flytande margarin
2 ägg
0.5 dl 3% mjölk
4 msk riven parmesan
hackad persilja
Tina ärtorna, hacka löken och tärna skinkan. Koka spagettin i rikligt saltat vatten. När den är al dente- låt den rinna av.
Hetta upp margarin i en vid kastrull och fräs lök, ärtor, skinka och vitlök.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Vänd ner spagettin i kastrullen och slå på äggröran (rör ordentligt) och vänd i parmesan.Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja.
4 tsk flytande margarin
8 tsk vatemjöl
4 dl lättmjölk
4 msk färsk timjan
2 dl bandspagetti (140 g)
300 g kassler
purjolök
8 msk riven ost max 17%
broccoli
Smält margarin i kastrull, tillsätt mjöl och mjölk under vispning. Låt koka några minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.
Koka pastan, låt rinna av och lägg i en ugnsfast form.
Strimla kassler och purjolök och fördela över pastan.
Häll på såsen och strö över ost. Gratinera i 200C i 15-20 minuter.
25 g jäst
5 dl vatten (37 el 45C)
1 dl mjölk eller fil
2 tsk salt
1 msk honung
12-13 dl vetemjöl
Blanda ihop allt så att allt mjöl arbetats in. Degen ska vara lös. Låt jäsa i 1-2 timmar. Häll upp på rejält mjölat bord. Tag ut degämne och forma till baguetter eller frukostbröd. Ca 6 baguetter eller 12-15 mindre bröd.
Pensla baguetter med vatten.
Grädda omedelbart i ugn med full ånga, 230C. Om ingen ångugn- sätt in en ugnssäker form med vatten en stund innan bröden sätts in.
Baguetter gräddas i 18-20 minuter, småfranskor i 14-16 minuter.
Till 1 kg kött
2 msk kinesisk soja
1 msk olja
1 msk vatten
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Till kyckling brukar jag minska sojan, hälla i lite sweet chili sås, lite honung och lite curry.
Till fläsk och lamm lägger jag i hackad vitlök och rosmarin.
Rabarbern kan bytas ut mot hallon och blåbär.
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1.5 dl naturell yoghurt
ca 200 g rabarber
1 msk vaniljsocker
2 tsk maizena majsstärkelse
1 burk (250 g) Kesella
1 dl jordgubbsmarmelad eller sylt
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör sockret mjukt tillsammans med sockret. Tillsätt 1 ägg i taget och rör ihop till en smet. Blanda vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör ner i smörblandningen tillsammans med yoghurten. Hällsmeten i formen.
Hacka rabarbern i mindre bitar och vänd dem i vaniljsocker och majsstärkelsen. Tryck ner rabarbern i smeten och grädda kakan i nedre delen i ugnen i 175 C i 35-45 minuter.
När kakan svalnat bred toppingen över kakan.
Ett perfekt om man är sugen på sockerkaka men varken har form eller ugn. Använd våffeljärn istället.
3 ägg
1.5 dl socker
3 dl vetemjöl
0.5tsk bakpulver
1-1.5tsk vaniljsocker
150 g smält smör
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|