Direktlänk till inlägg 12 juni 2009

Spagetti carbonara (4 port, 6p/port)

Av Ingrid - 12 juni 2009 14:18

250 g rökt skinka

140 g spagetti

gul lök

1 msk hackad vitlök

200 g frysta ärter

2 tsk flytande margarin

2 ägg

0.5 dl 3% mjölk

4 msk riven parmesan

hackad persilja


Tina ärtorna, hacka löken och tärna skinkan. Koka spagettin i rikligt saltat vatten. När den är al dente- låt den rinna av.

Hetta upp margarin i en vid kastrull och fräs lök, ärtor, skinka och vitlök.

Vispa ihop ägg och mjölk.

Vänd ner spagettin i kastrullen och slå på äggröran (rör ordentligt) och vänd i parmesan.Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja.

Mat
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 13 oktober 2009 13:18


      Yummy Norhammar

Av Ingrid - 12 juni 2009 15:40

4 st mjuka tunnbröd a 40g 4 stora tomater 2 tsk hackad vitlök 1 msk hackad basilika 2 tsk olivolja 1 dl finhackad rödlök 4 msk parmesan eller pecorino 120 g bresaola   Kärna ur och hacka tomaterna. blanda tomat, olja, vitlök, basilika och lök i en sk...

Av Ingrid - 12 juni 2009 15:35

4 runda brödkakor (eg rågkaka) 1.5 dl tomatsås tex Findus tomat o basilika 150 g mager skinka strimlad 200 g skivade champinjoner 60 g riven ost 17% 1 msk torkad oregano Sallad   225C ...

Av Ingrid - 12 juni 2009 15:22

2 st grova ciabatta a 100 g 120 g halloumi max 12% 6 tomater, hackade 2 rödlökar 2 msk hackad persilja 2 msk balsamicovinäger 1 msk hackad vitlök 2 tsk olivolja sallad   Fräs lök och vitlök i olivolja, vänd i tomaterna, vinäger och persilja. låt koka...

Ovido - Quiz & Flashcards