Direktlänk till inlägg 12 juni 2009

Drakamöllans favoritbröd

Av Ingrid - 12 juni 2009 14:02

25 g jäst

5 dl vatten (37 el 45C)

1 dl mjölk eller fil

2 tsk salt

1 msk honung

12-13 dl vetemjöl

Blanda ihop allt så att allt mjöl arbetats in. Degen ska vara lös. Låt jäsa i 1-2 timmar. Häll upp på rejält mjölat bord. Tag ut degämne och forma till baguetter eller frukostbröd. Ca 6 baguetter eller 12-15 mindre bröd.

Pensla baguetter med vatten.

Grädda omedelbart i ugn med full ånga, 230C. Om ingen ångugn- sätt in en ugnssäker form med vatten en stund innan bröden sätts in.

Baguetter gräddas i 18-20 minuter, småfranskor i 14-16 minuter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 13 oktober 2009 13:18


      Yummy Norhammar

Av Ingrid - 12 juni 2009 15:40

4 st mjuka tunnbröd a 40g 4 stora tomater 2 tsk hackad vitlök 1 msk hackad basilika 2 tsk olivolja 1 dl finhackad rödlök 4 msk parmesan eller pecorino 120 g bresaola   Kärna ur och hacka tomaterna. blanda tomat, olja, vitlök, basilika och lök i en sk...

Av Ingrid - 12 juni 2009 15:35

4 runda brödkakor (eg rågkaka) 1.5 dl tomatsås tex Findus tomat o basilika 150 g mager skinka strimlad 200 g skivade champinjoner 60 g riven ost 17% 1 msk torkad oregano Sallad   225C ...

Av Ingrid - 12 juni 2009 15:22

2 st grova ciabatta a 100 g 120 g halloumi max 12% 6 tomater, hackade 2 rödlökar 2 msk hackad persilja 2 msk balsamicovinäger 1 msk hackad vitlök 2 tsk olivolja sallad   Fräs lök och vitlök i olivolja, vänd i tomaterna, vinäger och persilja. låt koka...

Ovido - Quiz & Flashcards