Direktlänk till inlägg 12 juni 2009
25 g jäst
5 dl vatten (37 el 45C)
1 dl mjölk eller fil
2 tsk salt
1 msk honung
12-13 dl vetemjöl
Blanda ihop allt så att allt mjöl arbetats in. Degen ska vara lös. Låt jäsa i 1-2 timmar. Häll upp på rejält mjölat bord. Tag ut degämne och forma till baguetter eller frukostbröd. Ca 6 baguetter eller 12-15 mindre bröd.
Pensla baguetter med vatten.
Grädda omedelbart i ugn med full ånga, 230C. Om ingen ångugn- sätt in en ugnssäker form med vatten en stund innan bröden sätts in.
Baguetter gräddas i 18-20 minuter, småfranskor i 14-16 minuter.
4 st mjuka tunnbröd a 40g 4 stora tomater 2 tsk hackad vitlök 1 msk hackad basilika 2 tsk olivolja 1 dl finhackad rödlök 4 msk parmesan eller pecorino 120 g bresaola Kärna ur och hacka tomaterna. blanda tomat, olja, vitlök, basilika och lök i en sk...
4 runda brödkakor (eg rågkaka) 1.5 dl tomatsås tex Findus tomat o basilika 150 g mager skinka strimlad 200 g skivade champinjoner 60 g riven ost 17% 1 msk torkad oregano Sallad 225C ...
2 st grova ciabatta a 100 g 120 g halloumi max 12% 6 tomater, hackade 2 rödlökar 2 msk hackad persilja 2 msk balsamicovinäger 1 msk hackad vitlök 2 tsk olivolja sallad Fräs lök och vitlök i olivolja, vänd i tomaterna, vinäger och persilja. låt koka...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|